10 vanligaste skönhetsproblemen...

10 vanligaste skönhetsproblemen...

(Foto: BULLS)

Förstorade porer, skrattrynkor och pigmentfläckar. Det är några av exemplen på vanliga skönhetsbekymmer enligt Damernas Värld. Här är hela problemlistan - och lösningarna på dem alla!


Här är de vanligaste problembilderna - med experternas svar och produktförslag.

Förstorade porer
Det här är något som oftast förknippas med fet hy, men det kan också drabba andra hudtyper med stigande ålder. DV tipsar om att använda en produkt speciellt framtagen för problemet och dagligen punktbehandla med den. De nämner Idealist Pore Minimizing Skin Refinisher från Estée Lauder och Dr. Brandt Pores No More som bra produktexempel.


Skrattrynkor

De första rynktecknen uppträder i regel runt munnen, i pannan och kring ögonen. Bästa sättet att dämpa dem är dels att se över din hudvård generellt, eftersom det ofta är torrhetslinjer som sedan övergår till att bli rynkor. En bra fuktad hud drabbas alltså inte lika tidigt av kråksparkar som en torr.

Men finns de redan där, och tigger om att döljas, är en produkt med ljusreflekterande ämnen och som stimulerar hudens kollagenproduktion mitt i prick. DV tipsar om Dermalogica Age Smart MAP-15 Regenerator, som är emulsion i pulverform. Carita Pearl Youth är ett annat förslag, det är en serie speciellt framtagen för ögon, läppar, hals och dekolletage.

SalongK.se hyllar i sammanhanget Tri-Aktiline, en instant filler som dessutom har en långtidsverkande effekt mot rynkorna.

Rodnande hud
Tillhör du dem som drabbas av plötslig hudrodnad? Det finns hjälp att få! Hormonella förändringar och klimatombyten är två vanliga orsaker till att huden plötsligt blossar upp. Stress, hetta, kyla eller alkohol kan vara katalysatorer till reaktionen. DV:s förslag på produkter som råder bot på problemet är bland annat Clinique Redness Solutions Urgent Relief Cream som effektivt dämpar röda hudtoner. De nämner även salongsprodukter från Darphin och Demalogica, som är speciellt anpassade för att ta sig an blossande hud.

Spretiga ögonbryn
Att ha vårdade ögonbryn anpassade efter ansiktsform, pigment och hårfärg är viktigt för helhetsintrycket. Ett färgat vax anpassat för ändamålet kan göra underverk för redan plockade, men ändå bångstyriga, bryn. Anastasia Brow Fix är förvisso en ofärgad vaxpenna, men kan i gengäld användas för att släta ut rynkor kring ögon och mun. Laura Mercier Brow Definer är en vaxgel i tre softa nyanser som Damernas Värld rekommenderar.

Ålderstecken på händerna
Handryggen är en av de huddelarna på kroppen som åldras först, skriver DV. Förutom motåtgärder som handcreme med solskyddsfaktor kan intensivbehandlingar ge långvarig effekt. Exempel på produkter med föryngrande resultat är Dermaglow Hand Therapy, som stimulerar kollagenproduktionen, och StriVectin Hand Kit, som innehåller värmealstrande ämnen och tar bort pigmentfläckar.

Finnar och blemmor
De flesta drabbas av finnar och blemmor under vissa perioder i livet (eller månaden). Även om det bara är en eller få som dyker upp, kan de vara nog så störande. Det bästa och enklaste sättet att få bukt med de röda gästerna är att punktbehandla problemet, det tillåter att man använder en starkare produkt. Skin Doctors Zit Zapper är ett stift som enligt DV tar bort finnen över en natt. Nimue Adult Spot Treatment är en annan variant som lovar bättring på några timmar. Båda produkterna har tea tree oil som en av sina aktiva ingredienser.

SalongK.se's ständiga necessärkompis Cliniques Anti Blemish Solutions Spot Treatment Gel är en annan räddare i nöden. En liten droppe av den antibakteriella gelén är allt som behövs på problemområdet, som sedan är good to go för att få make up.

Mörka ringar under ögonen
En ögoncreme som ljusar upp och jämnar ut färgtonen kan dra av flera år från din ålder. DV föreslår Darphin Instantly Radiant Stick, som är ett vitt stift som appliceras både över och under ögonen. Resultatet blir en svalkad och fräsch hud, som i sin tur lyfter blicken. YSL Touch Eclat är en klassiker i concealervärlden som trollar bort mörka partier i ett nafs. 

SalongK.se hyllar gärna Lancômes Effacernes Longue Tenue som är en tunnflytande concealer som passar utmärkt för området under ögonen. Var försiktig med feta stift som förvisso täcker, men som gärna blir torra och smular och tynger ner huden under dagen.

Tunna läppar
Det finns många och bra alternativ för att ge läpparna ett större intryck - utan ingrepp och injektioner. En lip plumper ger en pirrande känsla och lovar en förstorande effekt. Om inte annat så blir du medveten om din mun och dina läppar, vilket i sin tur gör att du plutar lite mer än vanligt. Det blir inget varaktigt resultat, men produkten kan å andra sidan användas vid behov så ofta du vill.

MD Formulations The Temps Lip Plumping Treatment ska verka över natten för att ge läpparna en större storlek med bland annat ett peptidkomplex. Collagenist Lip Zoom från Helena Rubinstein stimulerar hudens kollagenproduktion och har en omedelbar verkan.

Pigmentfläckar
Bruna pigmentfläckar som orsakas av solen tolkas av många som ett ålderstecken. Det är främst ovansidan av händerna som drabbas, men även kinder och dekolletage kan få påhälsning av dessa permanenta jättefräknar.

Det finns hjälp att få, främst genom blekande cremer. Fläckarna brukar dock komma tillbaka när behandlingen avslutas. Priori Even Tones innehåller idebenone, som är så starkt att produkten bör testas i armvecket enligt DV, och bleker de bruna fläckarna genom daglig applicering. Beauté Pacifique Tyrostases aktiva ingrediens är C-vitamin och blekande örtextrakt. Den kan användas för punktbehandlingar eller över hela ansiktet.

Fällande penslar
Att få skägg på köpet är inte en önskad bieffekt efter rougeappliceringen. Men en dålig pensel kan fälla svarta strån som fastnar på de mest oönskade ställen. Och det är stora kvalitetsskillnader på marknadens penslar menar DV. Men det är inte alltid de dyraste som är de bästa.

Artikelförfattaren tipsar om M.A.C Makeup Brushes som är designade av makeupartister. Även Armani Brushes har hår som noga anpassats efter användningsområdet.

Källa


Kommentarer
Kommentar av: Rebecca

Bra tips ;)

2009-03-17 @ 16:16:54
URL: http://tjobecks.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0